Microsoft Virtual Server 2005 R2

http://www.microsoft.com/windowsserversystem/virtualserver/

Verzija Veličina Licenca Cena
2005 R2 28Mb Besplatan

Microsoft Virtual Server 2005 R2

Rat između velikih firmi za pozicije na tržištu ponekad ima i vrlo dobrih strana – Microsoft Virtual Server 2005 R2, odličan sistem za virtuelizaciju, kao i njegov konkurent, VMWare Server (u pomenutom članku imate i mnogo više detalja šta je virtuelizacija, čemu služi i kako se koristi) je takođe postao besplatan!

Ovo je punokrvni sistem za virtuelizaciju na Windows platformama, bez ograničenja – većina Intel x86 operativnih sistema se može instalirati u Virtual Server okruženju.

Same performanse su solidne, mada kao i VMWare Server, Virtual Server je gladan memorije – za udoban rad preporučujem 1 Gb mada se možete provući i sa 512Mb, opet sa jednim gostujućim sistemom.

Ako se odlučite na korišćenje Virtual Servera obavezno pogledajte i besplatan alat koji ide uz njega: VSMT – Virtual Server 2005 Migration Toolkit – retko udoban način da postojeće serverske (tačnije: Microsoft Windows NT 4.0 Server + Service Pack (SP) 6a, Windows 2000 Server SP 4 i Windows Server 2003) konfiguracije migrirate u virtuelno okruženje uz minimum napora.

One thought on “Microsoft Virtual Server 2005 R2”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.