MSN Messenger – ostanite u kontaktu

http://download.live.com/messenger/

Verzija Veličina Licenca Cena
8.1 15 Mb Besplatan

MSN Messenger

Najbolja i najvažnija korist od Mreže iliti Interneta je – veza sa vama dragim ljudima. E-mail je način da brzo i besplatno pošaljete poruke, slike i sve digitalno vašima u belom svetu.

No, postoji još udobniji i jednostavniji način za trenutnu priču – Instant poruke (Instant Messaging): način za “dopisivanje” kada su dva ili više sagovornika istovremeno na vezi. Pored tog uslova (na vezi odjednom), potreban je i program za komunikaciju; istorijski, prvo je nastao ICQ, zatim Yahoo Messenger pa tek na kraju MSN Messenger. No, MSN Messenger je bio manje zamoran, bez reklama i upadica sa strane, pa je nekako moj izbor za glavni IM alat.

U početku, MSN Messenger je zahtevao da vaša email adresa bude jedna od Microsoft adresa ( @msn.com, @hotmail.com, @passport.net) – sada više nije tako:

 • Instalirajte MSN Messenger
 • Kada vas pita da li imate adresu ili ne, kažite da imate, i ispratite čarobnjaka, koristeći vašu postojeću adresu
 • Kada jednom kreirate Passport (pasoš) nalog sa vašom adresom, onda se možete ulogovati i na MSN messenger
 • Ostaje još jedan zadatak – da verifikujete vašu adresu:
  • Kada ste ulogovani, izaberite File / Verify e-mail address
  • Prođite proces – kao rezultat, stići će vam e-mail na vašu adresu sa linkom na koji treba da kliknete
  • Kada ste verifikovani, uradite samo Sign-out / sign-in i počnite da koristite MSN do maksimuma 🙂
 • Naravno, i javite vašima da i oni instaliraju i prijave se na MSN Messenger 🙂

Nekoliko preporuka kako podesiti MSN: izaberite Tools / Options u glavnom prozoru i ukinite MSN Today:

Bez MSN Today

Takođe, uklonite i tabove (kartice) sa strane glavnog prozora jer sadrže servise koji nama u Srbiji nisu zanimljivi i bespotrebno zauzimaju prostor:

Bez tabova

112 thoughts on “MSN Messenger – ostanite u kontaktu”

 1. DA LI MOŽE ODGOVOR NA OVO, I JA IMAM ISTI PROBLEM – – – Ljudi pomagajte, instalirao sam novu verziju msn 9, i nestali su mi svi kontakti, kad probam rucno da ih dodam isto necu da se pojave. Proverio sam sve grupe dal se nisu negde prebacili i nisu, kad se ulogujem na web stranicu ja zapravo imam sve kontakte! Ne mogu da se export-uju, jednostavno ih msn neprima! skidao sam vec 5 put msn i ponovo ga instalirao i nista! Nikako ne moze, na staroj verziji msn imam kontakte , ali sada vise ne moze da se koristi stara , jel trazi novu cim instaliram! ne znam sta vise da radim…

 2. Napravila sam adresu u live.com ali na messingeru pored moje adrese pise e mail not verified zasto ?i kako to da maknem?

 3. Da li postoji mogucnost da se vidi IP adresa,sa koje se neko ulogovao na MSN? Ima ta opcija na primer u Gmailu,zadnjih deset logovanja. I vidis da li neko neovlasceno pristupa, jer je provalio lozinku. Naravno,dinamicke adrese se menjaju,ali ako se logujes samo iz svog mesta,zakljucis po opsegu adresa da si sve to ti sam se logovao.Ali ako vidis neku adresu od nekog drugog provajdera,znaci da je neko pristupio ko zna odakle. Pozdrav

 4. Molim vas, pomoc, nestala mi je cela kontakt lista sa msn. Kako da je vratim? A nema je ni na “people.live” . Sta da radim?

 5. meni je rođak skinuo windows live messenger 8.5 na nemackom jeziku i kako mogu da skinem na srbskom ili hrvatskom ja sam pokusao nesto ali ne moze da se skine jeli trebam izbrisati taj na nemackom ili sta ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.