MightyText – SMS svuda


Iako Android ima fenomenalna rešenja za unos teksta na mobilnim uređajima (Swype na primer), iako postoje i telefoni sa zaista velikim ekranima (recimo Samsung Galaxy Note sa 5.3″ ekranom) za (razmaženog) nekog ko mnogo (10+) sati provodi pred monitorom (ili dva) puna hardverska tastatura nema premca – udobnost je prevelika.

Zato se trudim da iznađem rešenja koja mi omogućavaju tu vrstu udobnosti čak i za stvari rezervisane za mobilne telefone, kao što su recimo SMS: upoznajte MightyText – način da vaše SMS-ove nosite svuda sa sobom i primate / odgovarate iz bilo kog browsera.

Ideja je jednostavna: na vaš Android telefon instalirate MightyText aplikaciju, u Chrome browser instalirate dodatak ili prosto odete na https://mightytext.net/app i … gotovo!

Svi vaši SMS-ovi su dostupni u browseru; dok je otvorena stranica / dodatak, svaki novoprimljeni SMS će biti odmah prikazan, a slanje novog SMS-a je jednostavan i udoban zadatak sa desktop računara.

Upozorenje: za razliku od recimo Viber aplikacije (koja ne šalje “prave” SMS-ove), MightyText zaista šalje SMS-ove direktno sa telefona pa ćete ih tako i platiti – MT je praktično produženje SMS servisa a ne zamena za isti.

Primer ekrana:

8 thoughts on “MightyText – SMS svuda”

    1. Pa, i ovde stoje tvrdnje da je svaka karika u lancu najsigurnija moguća, da je storage šifrovan i slično.

      Naravno da rizik po privatnost postoji (prosto jer svaki SMS, i dolazni i odlazni završi na MightyText serverima, plus transport toga preko mreže), pa je na svakom korisniku da odvaga odnos rizik / dobre strane korišćenja jedne ovakve (ili bilo kakve druge) aplikacije.

  1. Koristio sam nako vreme MightyText ali sam onda ipak prešao na DeskSMS i mnogo više mi se sviđa. Koristi obaveštenja browsera i na ikonici u Chromu piše koliko je nepročitanih poruka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.