Ko je ovde lud?

Slobodana AntonićGospodina Slobodana Antonića ne volim previše; za jednog “političkog analitičara” ima previše DSS slova izvezenih jarkim koncem. Doduše, nisam u politici (barem ne aktivno) a i svako ima prava da se bavi svojom profesijom kako misli da je najbolje.

Sa druge strane, “Politiku” cenim. Ne da sam idolopoklonik kao neki moji poznanici, ali posle sramnih devedesetih, list je povratio kakav-takav integritet. Tako da s vremena na vreme, zaronim i u veliki format. Danas (sada već juče) i nisam baš morao 🙁 …

Članak “КО ЈЕ НА ЧИЈОЈ СТРАНИ” ima vrlo interesantan pristup budućim izborima i naravno najvažnijem pitanju “Šta će uraditi LDP i partneri”? Svi ostali igrači su do smrti dosadni i uigrani (čak i moj omiljeni DS), sa beskonačnim frazama i uigranim ekipama po upravnim odborima odabranih, velikih firmi sa masnim kovertama na kraju meseca. Jedino su LDP & Co osveženje, za neke u jednom, za druge u nekom sasvim drugom pravcu.

Pogodite kome pravcu pripada gospodin S. Antonić:

Основна замисао људи који су ЛДП обезбедили новац за кампању јесте да се будућа влада „пуног демократског капацитета” неће моћи направити без ЛДП

Ovaj, čiko, a šta ostale stranke (i njihovi INVESTITORI) misle da urade posle izbora i ulaska u Parlament? Da beru ljubičice oko Parlamenta?

И заиста, сваки мандат који ЛДП добије неће бити узет од СРС или СПС, већ од ДС. ЛДП у скупштини аутоматски ће значити пет одсто мање гласова за ДС

Wow, pazite se glasači DS-a za koga glasate! Nemojte se prevariti zlim LDP-om!

Погрешно, међутим, у овој рачуници јесте то да ће Коштуница пристати да на било који начин зависи од ЛДП

Ne bojte se, ovo je samo priprema terena ako se ovo zaista i desi; svi znamo da Koštunica nije gadljiv ni na najgore zamislive koalicije (SPS, SPS!) ako je vlast u pitanju.

Тако испада да улазак ЛДП у парламент заправо не повећава могућност стварања „еврореформске” владе. Напротив, тај улазак само повећава вероватноћу стварања десне, националне владе. Сваки мандат ЛДП уствари је мандат мање за владу ДС–ДСС. И шанса више за СПС или СРС да се умешају у прављење нове владе. Ако то и није јасно овдашњим бирачима, запањујуће је да то не виде чиниоци који су финансијски и на сваки други начин стали иза пројекта ЛДП.

Ovo ne mogu ni da komentarišem, prosto je gadno.

Неће бити записано ни да им је речено да „угуравање ЛДП у парламент значи директно гурање ДСС у руке радикала”.

Može li ljigavije? Da probam da rastumačim: amorfni Koštunica i vampiri oko njega toliko nemaju put i pravac kretanja da će ih jedna stanka, koja je pod pitanjem preskakanja cenzusa, odnosno njen ulazak u Parlament, gurnuti u ruke radikala?? DSS je onda zaista stranka jakog programa i definisanih smernica, i za njih i za narod [ironija] Ili im samo treba izgovor za ono što u potaji sanjaju (dve desne stranke, DSS & Toma Co konačno zajedno) a za šta nemaju m…. petlje u stvarnosti.

Ароганција и игноранција најчешће долазе из моћи. И ми смо некада били арогантни. Сада више нисмо. Али цену пређашње ароганције очигледно још увек плаћамо. Забога, научите и ви нешто из нашег примера. Да се сутра неки други народи не би учили – из вашег.

Medijski prostor i sama politička pozornica koja dopušta ovakve komentare i ovakve političke komentatore je samo slika bolesti društva u kojem je. Kome citati i sam članak nisu dosta neka obavezno pročita i komentare na Politiknom sajtu – pazite, za to treba zaista jak stomak.

Zato, naučite nešto iz ovoga, i DOBRO razmislite za koga ćete glasati na sledećim izborima.

Ja sam imao nedoumica, do ovog članka. A vi?

10 thoughts on “Ko je ovde lud?”

 1. Ja nisam imao dilemu ni pre ovog clanka. Glasacu za LDP. I to bas iz onih razloga koje Antonic “razotkriva” i kojima nas plasi: sto je LDP jaci, to je manja sansa da Tadic potrci Kostunici u zagrljaj.

 2. Na prošlim izborima sam imala dilemu (koje se sada stidim; ne, DSS nikada nije bio ni u prvih pet), ali sada sam potpuno sigurna da je LDP stranka izbora – i pre članka.

 3. Milim Dejane nazivati (i to generalno) nekoga “vampiri”-ma.
  Koji je to nivo?
  Lici mi na blazi nivo diskusije politickog dela foruma B92 koji je dominirajuce pro LDP, da ne govorim o tamosnjoj selektivnoj moderaciji i aministraciji (malo prije videh da je uros aboliran valjda slucajno pred izbore da popravi nivo diskusije :p ).
  Sve price o naprednoj, “demokratskijoj”, progresinoj itd Srbiji izuzetno brzo padaju u vodu.
  I sad bi neko mogao da se zapita kud bas na politiku 🙂
  Jbga, trazio sam blog o verat.net-u da napisem da je pre kojih pola sata vesic.org bio vise nego 10min nedostupan (server radi ali izgleda toliko zagusen da samo pokoji fragment prode napolje – TCP ima cngwin na minimumu) ali nisam uspjeo da nadem. Umjesto toga nabasam na ES i politiku 🙁
  Moram da se pozalim da imam izuzetno velike teskoce da se orjenisem i nadem to sto trazim na vesic.org (iz najbolje namjere pisem), a nije da sam pocetnik – pored ostalog odgovaram za web prezentaciju jedne svedske drzavne agencije mada sad to nista ne mora da znaci hocu reci kao argument 🙂
  Do sada mi je najpogodniji nacin bio da idem na rss feed i tamo nadem moje prijasnje komentare, ali to ne pomaze ako trazim neku temu koja nema nove komentare.

 4. Nivo? Hm, nekako je ovo moj sajt/blog, i osećam se slobodnim da frustraciju prema nekima i/ili strankama izražavam na moj način.

  Komentar za Uroša mi baš nije jasan – verovatno se ne odnosi na Vesic.Org

  Što se tiče snalaženja:

  – Blog/Programi/Engleski Blog imaju svoj “Search” deo
  – SVE komentare na CELOM sajtu možeš dobiti ovde:
  http://www.vesic.org/blog/comments/feed/
  (i pretraživati ako treba)
  – Glavni deo sajta je sa jasnom navigacijom
  – Naravno, sve konkretne predloge za unapređenje sajta prihvatam.

  E da, možda je moj sajt konfuzan, ali i tvoji komentari su 🙂 Zamolio bih te da ubuduće komentare za temu ostaviš u temi a sve ostalo na privatni mail (imaš ga na “O meni” strani).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.