I bi BlogOpen 2007 …

BlogOpen 2007 - PančevoPo malo sparnom, malo oblačnom i malčice kišovitom (ali samo malo) danu u Pančevu, održan je prvi BlogOpen u ovim prostorima.

Fino malo druženje sa oko pedesetak kolega blogera ili blogosferi bliskim ljudima – prilika da mnoga virtuelna imena i blogovi dobiju lica autora koji iza njih stoje.

Uz tri obećana predavanja:

 • Ivan Jelić, slobodni softver (sa kojim sam se blago zakačio 😉 DV: “Kako da programer zaradi od slobodnog softvera?” IJ: “Pružajući podršku ili nek se snađe”; kako snalaženje ili podrška nisu baš moji načini 😉 pa ostajem pri vlasničkom, mrskom Microsoft softveru 😛 )
 • Sloba Marković, oko našeg novog domena (.rs) i oko Registra nacionalnog internet domena Srbije
 • Miloje Sekulić – prezentacija o snazi blogosfere čak i ovim prostorima

tu su bili i gosti iz Hrvatske, autori www.mojblog.hr sajta, tako da je konferencija bila internacionalnog balkanskog karaktera 🙂

I pored audio/vizuelnih digitalnih uspomena, iza ovog BlogOpena ostaje i nešto čvrsto, opipljivo: Moošema je pokrenula akciju “Ponesi knižičuljak za jedno dete” – slikovnice za klince i klinceze od 0 -3 godine u sigurnoj kući u Novom Sadu a rezultat (deo rezultata) vidite i ovde:

BlogOpen 2007 - Pančevo

(klikni za veću sliku)

Tako malo truda a tako puno srce kada znate da će jedan mali miš tamo negde imati jedno popodne ili dva vedrije uz priče i pričice.

Sve u svemu, dobra organizacija, dobra lokacija (Pančevo), dobra ekipa i dobar osećaj na kraju – jedva čekam sledeći BlogOpen 🙂

P.S. Fotografije će sigurno biti okačene na gomili lokacija; ja se nešto nisam baš proslavio sa slikanjem 🙂

3 thoughts on “I bi BlogOpen 2007 …”

 1. Da se i ja “zakačim”, koliko se sećam dobio si i prošireni odgovor na pitanje za Ivana. 😉 Nego, znači ti svojim klijentima ne daješ ni kod (pa da oni mogu da se snađu) ni podršku? Jadni oni…;)

  GNU/pozdrav,
  GNU/Goran GNU/Rakic 😉

 2. Pingback: Moja škrabalica
 3. Kao što se vidi iz komentara 2. 😉 naša GNU zajednica je live and kickin’ (više kickin’ ali ajde 😉 )

  Klijentima dajem i podršku i kod … sve zavisi koliko plate 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.