Blog Saše Radulovića – biznis u Srbiji

Ako vas zanima bilo šta oko ekonomije, preduzetništva, vođenja bilo kakvog posla u ovom našem okruženju, ne mogu vam dovoljno preporučiti

blog Saše Radulovića

Vrlo koncizno, sa dovoljno detalja, aktuelno – sve ono što bih celoj mojoj okolini hteo da kažem o dnevnim iskustvima posla u Srbiji:

Sa strane analize neophodnih podsticaja, najkorisnija, pa samim tim po meni i najvažnija, klasifikacija preduzetnika je po veličini sna koji sanjaju:

Glavni problemi sve tri grupe su: kapital, porezi, administracija. Problem poreza većina preduzetnika na početku rešava ne plaćanjem. Tražiti od nekoga da na svakih 10.000 din da državi 7.300 din je nerazumno. Stoga nam i cveta siva ekonomija…

Kako onda da steknete početni kapital za ove stvari? Pa da se dovijate kao svuda u svetu. Ako nemate novca da pokrenete biznis, prvo radite i štedite da steknete taj početni kapital: novac koji možete da si priuštite da izgubite. Radite na prvom ugovoru za prvog klijenta, iz svoje garaže ili stana, sa minimalnim troškovima, na iznajmljenom polovnom opremom, stric sa lovom, kinta od tetke… ukratko kako god umete.

Tu su i vrlo obimni komentari čitalaca iz kojih takođe možete svašta novo saznati.

Zaista vrlo topla preporuka.

6 thoughts on “Blog Saše Radulovića – biznis u Srbiji”

  1. Ja sam kvalitetom tekstova zadovoljan. Do sada nisam učestvovao u diskusijama i nisam imao takvih iskustava.

    Ostaviću tvoj komentar ovde, čisto kao informaciju, ali moja preporuka i dalje stoji.

  2. Iz nekog (bar meni) nerazumljivog razloga mi je zabranjeno pisanje na blogu b92 ondosno bar ja to tako tumacim jer vise ne mogu da se ulogujem, a po dobijanju privremenog linka za promenu lozinke dobijam informaciju da vise nemam pravo pristupa.
    Sad ne vjerujem da je Sasa umijesan u to ali vrag ce ga znati :).
    U svakom slucaju nisam nasao Sasine kontakt-informacije da mu licno ovo napisem (posto smo imali neku diskusiju na blogu), a google mi je izbacio uvu stanicu pa zato pisem ovde. Nadam se da nema ljutnje.
    Ako neko od vas ima mogucnost bio bih mu/joj zahvalan da prosledi ovu poruku do Sase.
    Unapred zahvalan!

  3. Nema ljutnje svakako 🙂 Ja ne znam Sašine kontakt detalje, ali ako svrati, videće već 🙂 Saša, ako ovo pročitaš, javi mi se na mail da ti dam cnesko mail 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.