RSS Bandit – jedan dobar RSS čitač

Za uspešno praćenje web dnevnika vam definitivno treba odgovarajući program. Tačno je da sve dnevnike možete pratiti i preko običnog web čitača, ali time gubite iz vida bitnu prednost RSS protokola: svi članci na jednom mestu.

Kao što sam u nekom od prvih postova pomenuo, moj izbor do skora je bio SharpReader – pomalo spartanski, malo zahtevniji (guta solidnu količinu memorije) ali je besplatan i radio je posao. No, kako se povećavao broj dnevnika koje pratim, primetio sam jednu veliku manu: SharpReader nije čitao WordPress dnevnike kojih je svakim danom sve više.

Takvo ponašanje sam uredno prijavio autoru pre nekoliko meseci, ali je autor Luke Hutteman izgleda prezauzet – došlo je vreme da potražim alternativu. Uslovi koje sam postavio nisu mi izgledali previše teški za ispunjenje: nekomercijalan program (Freeware / Open Source), udoban korisnički interfejs i lako prenošenje dnevnika koje pratim s jednog mesta na drugo (čitaj: posao / kuća).

Od jednostavnog zadatka je ispao posao od solidne dve nedelje – oko 10-ak programa koje sam skinuo, probao, maltretirao; na kraju se ubedljivo izdvojio jedan:

RSS Bandit

Nastao kao vežba na MSDN sajtu tj. primer o lakoći korišćenja novih tehnologija u .Net okruženju, RSS Bandit je sada udoban, brz, solidan program i uz to Open Source projekat – izvorni kod vam je dostupan bez ograničenja. Ako vas zanimaju tehnike programiranja, toplo savetujem da bacite pogled na ovaj kod.

Ako niste zadovoljni vašim čitačem, ili želite da probate alternativu, neka vam RSS Bandit bude u vrhu liste 🙂

7 thoughts on “RSS Bandit – jedan dobar RSS čitač”

 1. Ako je program komercijalan, treba zaista da iskoči iz svih freeware i Open Source alternativa; programi koje sa platio (ali stvarno 🙂 su:

  1. Total Commander
  2. NOD32

  i nije mi žao ni jednog centa 🙂

  FeedDemon jeste dobar, ali ne toliko bolji od RSS Bandita da bih za njega izdvojio novac.

 2. Evo proslo je vise od tri godine od ovog posta, ali ja sam ga skoro otkrio i poceo da koristim RSS Bandit. Ali imam jedano pitanje u vezi njega: Kad dodam novi feed koji ima dosta vesti, meni se prikaze samo poslednjih 25, kako da se podesi Bandit da mi “ucita” ceo blog?

 3. Na žalost, to zavisi od samog autora bloga – koliko članaka prikazati novim pretplatnicima.

  Takođe, toplo preporučujem da probaš http://reader.google.com – prešao je dalek put i sada je po meni jedan od najboljih načina za čitanje blogova – dostupno od svuda, može i preko mobilnog telefona a nema nikakve instalacije – samo browser.

 4. Google Reader koristim od skora (ali duže nego RSS Bandit-a :)), a zeleo sam da imam nešto sa čim mogu da skupim novosti i čitam ih kad sam offline. A što se prethodnog tiče, problem mi je sa dnevnicima sa Bloggera (blogspot.com), a obzirom da i sam imam blog na istom, gledao sam u podešavanjima, ali ne nadjoh koliko se članaka RSS čitačima dozvoljava da “povuku”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.