Telenor/Promonte – „Opustite se“ – manje će da boli (posle)

Telenor - Promonte: bezobrazne cene roaming uslugaProsto je neverovatno kako se strane ili „strane“ kompanije kod nas vrlo, vrlo brzo priviknu na ovdašnji način rada (da li je do vazduha ili do toga što je većina menadžera ove gore list, ne bih znao) i politku OKKMaiPT („Oderi korisnika koliko možeš a i preko toga“).

Telenor nije nikakav izuzetak – čak se uklopio vrlo dobro u gornji poslovni model, i to za kratko vreme. Znate za njihovu kampanju koja je u toku:

„Opustite se – nema roaminga na telefonske pozive u Crnoj Gori“ ?

E, sada priča sledi – istinita, sveža, bez laži i prevare.

Moj prijatelj, inače verni korisnik Mobtel/Telenor mreže preko 10 godina, odlazi povremeno na more u Crnu Goru. Kako mu je posao direktno vezan za korišćenje laptopa/maila/telefona, koristio je GPRS usluge. Ove godine, poveden gornjom reklamnom kampanjom Telenora da nema roaminga u CG je propustio da uzme lokalnu karticu i broj u CG. Ipak je proveravao redovno stanje svoje potrošnje, ali je usluga *311# (koja bi trebala, ali izgleda samo trebala da daje stanje trenutnog zaduženja) davala uobičajene (i potpuno netačne) podatke i nije davala nagoveštaj hororu koji dolazi.

Vratio se sa odmora, ne sumnjajući ništa; nakon desetak dana, jedne subote u 12:30h ga je iznenadila SMS poruka sledeće sadržine:

“Postovani, na osnovu prekoracenja limita potrebno je uplatiti _veoma_mnogo_ din do (ovde je bio isti dan kada je primio poruku) u 20h. Za dodatne informacije 011/3013252 i 011/3013253.“

Ostavljen mu je rok od manje od 8 sati i to u subotu popodne da izmiri navodni dug od _veoma_mnogo_ din ili da mu broj bude isključen!? Praktično ucena jer mu telefon neprekidno treba zbog posla (mada i pristojni ucenjivači ostave barem 24h kao rok).

Nakon toga je nebrojeno puta pokušao da dobije navedene brojeve telefona i da sazna o čemu se radi i zašto je račun toliki, ali bezuspešno. Brojevi su bili neprekidno zauzeti – možda kao pokazatelj koliko se njih zaista opustilo u Crnoj Gori. Što je još važnije, nije bilo mogućnosti za proveru i reklamaciju.

Pozvao je Call Centar na broj 9863, čekao nekoliko puta po 2-3 minuta da dobije operatera koji mu je ponovo potvrdio ono što je pisalo u SMS poruci i savetovao da uplati iznos. Čak mu je rekao da Telenor to radi da bi ga, kao korisnika, zaštitio od moguće zloupotrebe telefona (krađe) – ajde, jasno je da nas Telenor štiti kada nas obaveštava da smo napravili preveliki račun – ako to učini na vreme, a ne nakon 10 dana, ali avaj… kako nas to štiti kad nam daje manje od 8 sati da taj dug izmirimo bez mogućnosti reklamacije? (sve se to desava u subotu popodne). Prijatelj je uzeo listing tj. specifikaciju i sad pokušava da otkrije kako su ga nasankali. Neke stvari je otkrio, ali kasno.

Na dotičnoj specifikaciji poziva koju je izdao Telenor, za GPRS stoji samo vreme trajanja ali ne i količina podataka – a GPRS se tarifira isključivo po količini prenetih podataka, a ne po trajanju sesije. Na pitanje operateru zašto je to tako i kako da po toj specifikaciji uopšte proveri račun, dobio je samo potpuno opštu priču tipa: možete se obratiti na naše korisničke servise ili reklamirati račun i bla bla bla.

Prijatelj je pozvao i ProMonte službu za korisnike koji su rekli da oni nemaju ništa sa gornjom pričom i da se treba obratiti svom operateru Telenoru. Nekako i logično, što bi se oni bavili „tudjim“ korisnicima? Doduše, prilikom dolaska u Crnu Goru dobijete ljubaznu SMS poruku da se za sva pitanja možete obratiti njihovom Call centru na 9848 – no, možda pravo na zvanje tog broja važi samo dok ste u CG. No, nelogičan je odgovor službenika Telenorovog Call centra koji kaže: to što je tolika cena nije do nas, nego do njih u ProMonteu, oni su nam isporučili takav račun, koji se opet, ne može baš proveriti jer je specifikacija bez osnovne jedinice za ovaj obračun – količine prenešenih podataka. Možda bi trebalo pitati njihovu zajedničku centralu u Norveškoj da li su im rekli da tako rade, jer su se očito njihova deca, Telenor i ProMonte baš zaigrali (i to gle čuda, na račun korisnika).

Sada surovi podaci:

Promonte, deo iste Telenor grupacije, ima sasvim posebna GPRS pravila igre: GPRS prenos tarifira na 100 kb (?!?). Dovoljno je da u roamingu proverite poštu preko mobilnog telefona – samo spisak poruka – i prenesete ma i kilobajt – izvolite, tarifirani ste sa 62.04 dinara + PDV. Ako se prevarite pa to probate više puta tj. redovno u toku dana, samo pomnožite sa brojem provera i videćete koliko će para da vam uzmu. Ovo važi bez obzira kako proveravate poštu: preko telefona ili preko računara koji telefon koristi kao pristupnu tačku.

Sa druge strane, kod Telenora za 1 Mb GPRS u roamingu (koga u reklamnoj kampanji Telenora za CG „Samo opušteno, nema roaminga na telefonske razgovore“ ne pominju, i ako to prečujete …), platićete zastrašujućih 636.25 dinara + PDV. Ako dodamo PDV to je lepih 750 dinara po megabajtu (ili, ko više voli, „sitnih“ 9.4€ po megabajtu)

Ako odete na ProMonte sajt tamo ćete saznati da 100 KB prenesenih podataka po GPRSu košta 0.068 Eura + PDV za period od 8-22 časa ili 0.040 Eura + PDV za period od 22-08 časova, za „lokalne“ pozive.

Kad ovo preračunate na 1 MB, to mu dođe oko 0.8 Eura po MB. Znači, GPRS preko Telenora u Crnoj Gori je barem 12 PUTA SKUPLJI od lokalnog broja (opet, to su dve članice iste Telenor grupe).

Da ne zaboravimo i daleko običniju uslugu: SMS. Obična SMS poruka u „odsustvu roaminga“ u kombinaciji ProMonte / Telenor košta 9.24 dinara + PDV.

Šta reći sem: svaka čast Telenorovim marketinškim stručnjacima. Napravili su reklamu koja je zaista zavodljiva i može lako da dovede u zabludu korisnike („Samo se opustite“). Još su mudrije smislili da korisnika, tokom korišćenja roaminga ne obaveštavaju o trenutnom stanju (redovno probajte *311#, ali Vam neće puno pomoći, stanje se ažirira tek kada roaming partner isporuči svoj izveštaj – do tada živite u zabludi da je Vaša potrošnja sasvim uobičajena bez znaka horora koji dolazi), već čekaju da se totalno ukopa i onda ga „obraduju“.

Nadam se (mada mi je strepnja veća od nade) da će barem novi operater uvesti neke normalne poteze, a ne fino upakovane prevare za korisnike; da će neko ovde umesto „dobrih poslovnih običaja“ ponuditi zaista dobre poslovne običaje i poštovanje korisnika a ne dranje na svakoj strani.

Do tada:

 • ZABORAVITE na GPRS/SMS roaming u Telenor/Promonte kombinaciji
 • Još bolje, zaboravite na bilo kakav roaming – kupite lokalni broj; to će sprečiti operatere da besramno i bezobrazno zarađuju na vama.

34 thoughts on “Telenor/Promonte – „Opustite se“ – manje će da boli (posle)”

 1. Ako cemo pravo reklama zaista kaze “bez roaming na pozive iz Crne Gore”. To da ne mozes da proveris stanje i da ti daju 8h roka u subotu popodne da izmiris zaduzenje jeste strasno.

 2. Што се тиче рокова, ту се заиста понашају врло безобразно: једном приликом сам око 14. у месецу отишао на пут (у иностранство) а да ми рачун за претходни месец још није стигао. Наравно, искључили су ми телефон тачно 28. у месецу, а ја сам долазио дан касније (и пропустио авион, па ми је телефон заиста био потребан).

  Затим, недавно сам опет изгубио телефон у иностранству, и дали су ми 15 дана да реактивирам број при пријави украдене картице — срећом сам се вратио на време (тј. дошао сам за 13 дана, али у суботу), пошто на молбу да продуже рок нису одговорили.

  Последње, драго ми је да видим да је Горан жив и здрав и да коментарише наоколо, пошто га на три последња дана GUADEC-а нисам видео, а нисам ни имао телефон да га позовем 😉

 3. Reklama je tačna – ne sporim.

  No, način postupanja sa korisnicima kao i nemogućnost provere zaduženja (iako po nezvaničnim informacijama Promonte dostavlja podatke Telenoru nekoliko puta dnevno) je nedopustiv propust za jednu kompaniju koja pretenduje na ozbiljnost i profesionalnost.

 4. Zvala sam ProMonte korisnicki servis, plaseci se za iznos svog racuna, i rekli su mi da oni izvestavaju Telenor o stanju potrosnje njihovih korisnika 2 puta dnevno. Ovo znaci da su u Telenoru znali da je napravio veci racun, ali ga nisu upozorili iz nekog razloga. Verujem da ovo smisljeno rade da sto vise opeljese narod.

 5. Secam se kada se Telenor tek pojavio kod nas. Tada sam radio u firmi ciji je vlasnik iz Svedske, inace nas covek. Dolazio je ovde jedanput mesecno. Elem, na jednom takvom vidjenju neko je poceo pricu o Telenoru a njegov komentar na to je bio: “Au, kakvi su to lopovi!”. Inace se covek bavi telekomunikacijama i radio je sa vecinom vecih mobilnih operatera u Evropi. Pitali smo ga u cemu je stvar i nije uopste hteo da ulazi u detalje, samo nam je rekao: “Videcete”. 🙂

 6. Dejane, nije to samo tako kod telenora. I nas “nacionalni” mts ima cudne arsine. Npr. GPRS u CG imas samo preko promonte ili t-mobile, nema preko mtel-a, a isto je 100kb/100kb tarifiranje. Jos veca nebuloza je (ako ne racunamo letnju promociju za razogovore preko mtel-a) da ako si npr. postpaid, u CG si, hoces da saljes sms – najjeftinije je da to uradis preko PROMONTE-a, ako hoces GPRS jeftinije je preko t-mobile, a ako hoces da zoves Srbiju najjeftinije je preko mtel-a, ali ako hoces da zoves cg – onda je, i pored skuljpeg minuta (35 naprema 33 din) ali boljeg tarifiranja (60/60 za mtel i t-mobile a 60/30 za promonte) bolje da koristis promonte. Kakav je to tek apsurd… kad prodje letnja promocija kod oboje.

 7. Od kada se Telenor pojavio sumnjao sam da to može da bude manje lopovska firma od Mobtela. I konstantno sam korisnik MTS-a jer je i pored malo lošije usluge niža cena što je meni jako bitno. Prošle godine sam u Engleskoj pričao i slao poruke kao lud i za taj roaming platio oko 6000 dinara za oko pola sata razgovora i 100-ak poruka. Mogu misliti koliko bi me to koštalo da sam išao preko Telenora. Ili pak preko VIP-a (da je tada postojao), pošto se oni reklamiraju sa bog-zna-kakvom tarifom od 4,9din/min. Eheeeej! 4,9! Pa i MTS i Telenor imaju 2,9 u mreži… Užasno skupo. Čisto sumnjam da će oni biti manje lopine od Telenora ili pak od MTS-a. Ipak je domaća firma najveći monopolista.

  A sada najlepša stana priče – isti slučaj rominga ali preko MTS-a i Bosne umesto Crne Gore. Par puta sam proveravao mail i gledao rezultate trke Formule 1 u Nurmburgringu i nisu mi uopšte puno naplatili. Račun koji sam dobio (a imam 550 dinara pretplate) je 1500 dinara za taj mesec. A napričao sam se, naskidao megabajta sa Zlatibora i manje iz Bosne… I poslao poruke koliko su me “noge nosile”… i opet dobio priuštivi račun.

 8. Čuo sam za još nekoliko sličnih slučajeva. Izgleda da su prevarili dosta ljudi na sličnu foru. To objašnjava zašto su im telefoni za reklamacije stalno bili zauzeti. Verovatno su mnogi ljudi zvali.

  Baš bih voleo da saznam:

  1. Zašto su davali netačnu informaciju o trenutnom stanju na računu na servis *311#? Čovek je očito proveravao redovno i time bio doveden u zabludu. Da li posle ovoga uopste može da im se veruje, da li taj servis *311# uopšte radi kako treba?

  2. Žasto ga nisu na vreme upozorili na povecanu potrošnju, već ga pustili da troši i dalje (a on mislio da nema roaminga) i onda mu dali takav ultimatum. Pazite – još su mu dali i specifikaciju bez elemenata za proveru količine spornog GPRS saobraćaja.

  3. Zašto taj GPRS roaming kod njih mora da košta 12 puta više. Gde je tu ekonomska logika?

  4. I kakva je to kombinacija, na ovo ima roaming tj. na GPRS, a na ono tj. na razgovor nema. Ta kampanja je zaista nepoštena. Mada ni ove bankarske kampanje za lake pare su od iste sorte. Da li to iko proverava? Ko tu štiti potrošače tj. korisnike?

  Deluje kao da je vešto smišljeno i odradjeno sa njihove strane.
  Baš me zanima da li će posle ovoga da se izvine i vrate pare i dali će da smanje te sumanute cene GPRSa. Ako to ne urade, onda je njihov poslovni moral zaista pod debelim znakom pitanja.

 9. Uplatim juče pre roka lepo dug, odnesem službenici Telenora priznanicu da je iskenira i pošalje u Centralu, kako mi ne bi isključili broj. U međuvremenu volšebno mi poraste račun. Ujutru – isključen broj!!! Odem u Telenor – ona “zaboravila” da pošalje priznanicu!!! Navodno je sada poslala – ali ako se u međuvremenu račun povećao, možda moram opet da doplatim!! Užasan osećaj – potpuna nemoć! I još brojevi za informacije o prekoračenju limita ne rade “Pretplatnički vod je u kvaru”!!! Užas

 10. “Šta reći sem: svaka čast Telenorovim marketinškim stručnjacima. Napravili su reklamu koja je zaista zavodljiva i može lako da dovede u zabludu korisnike („Samo se opustite“). ”

  “Telenorovi marketinski strucnjaci”, ih Dejane, pa zar nije lakse reci jednostavno “Lazovi”?
  Taj pravi termin bi mogao da se primeni na sve marketinske strucnjake, ne samo na telenorove, ali aj’ da ne preterujem ovaj put.

 11. j*ga, tvoj drugar nije procitao ona sitna slova 😉

  http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=3695

  Pa kaze:

  [citat]
  Svim postpejd i pripejd korisnicima koji ove godine letuju u Crnoj Gori i koriste Promonte mrežu omogućavamo:

  *
  Nacionalnu tarifu za sve pozive ka Srbiji i ka Crnoj Gori
  *
  Besplatne dolazne pozive
  [/citat]

  ali takodje i:

  [citat]Cene odlaznih poziva ka drugim destinacijama, način tarifiranja, cene SMS-a, GPRS-a i ostalih usluga ostaju nepromenjene. Sav saobraćaj iz ostalih mobilnih mreža se tarifiaju po standardnim cenama za 1. roming zonu.[/citat]

  Prema tome, opusteno, ali ne i za gprs 🙂 j*ga

  Inace, hvala za post, jer da ga nije bilo, i ja bi isto tako naj*o kao i ovaj tvoj drugar, posto za par dana palim u cg.

  Poz

 12. Za zamajavanje korisnika se slažem, totalni smrdovi. Ali za samu deračinu, mislim da je to generalna praksa svih telco firmi u svetu i čak mislim da su ovi naši i mala deca za neke od ovih tamo.

  Npr. AT&T: http://tech.yahoo.com/blogs/null/36084

  Pa onda imaš onog majstora iz Meksika, odnedavno i zvanično najbogatijeg čoveka na svetu, koji kontroliše najveći deo telekomunikacija u Južnoj Americi. Za dve godine otišao sa 30 na 60 milijardi – dovoljno govori o pristojnim cenama.

  Kod nas to još uvek nije slučaj, ali se u USA recimo telefoni uzimaju preko operatera žestoko osakaćeni i namešteni da rade samo sa njihovim servisima. Tipa – možeš samo na njihovom servisu da kupiš glupe ringtonove, ne i na bilo kom web sajtu tog tipa, pa makar imao 3G telefon kakav hoćeš.

  Neviđena banda.

 13. Sad nešto gledam http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=461. Tu su cene GPRS rominga i kaže da je cena za Zonu 1 u kojoj je Crna Gora, 0,49 din/kB po čemu bi ispalo da bi 1 MB trebao biti 490.00 din (ajde može da se pomnoži i sa 1024, radi tačnosti pa da bude 501.76 din).

  Ali na http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=583 strani je znatno viša cena / 1 MB 636.25 din. Naravno ni u ovaj iznos nije uračunat PDV.

  A ovde http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=3301 piše da je Zona 1: Bosna i Hercegovina, Crna Gora (T-Mobile), Grčka, Kipar, Švedska i Tunis. Nema ni pomena ProMontea (članice Telenora). Da li to znači da je ProMonte bez romiga ili izgleda po ceni sa malo žešćim romingom, jer je zaboga deo iste Telenor grupacije?

  E sad mi stvarno ništa nije jasno, pa oni na dve stranice svog rodjenog sajta imaju različite cene!? Nisu se usaglasili sami sa sobom. Plus im je cena kod partnerske (iste) Promonte firme veća od druge firme, barem po Web sajtu.

 14. Ako nekada udjemo u EU, onda ce ovo da vazi i za nas:

  “The EU regulation on roaming has entered into force (30/06/2007) bringing a new era in mobile communications. Citizens travelling within the EU will be able to communicate across borders at affordable and transparent prices.
  What does the regulation mean for consumers?
  Prices paid for international roaming when travelling within the EU will be capped by a Eurotariff unless the customer opts for a special package offered by an operator.
  The prices of the Eurotariff cannot exceed 49 cents for making calls and 24 cents for receiving calls for the next year (excluding VAT).
  Consumers will benefit from these lower prices for making calls in the visited country, back home or to another EU Member State.
  Consumers will also make considerable savings when receiving calls.
  Prices that operators charge each other (wholesale charges) are also being capped over the next three years. This ensures that all operators will be in a position to offer lower retail tariffs.
  Transparency of roaming charges for consumers will be enhanced. Customers will be able to receive an SMS when they are roaming informing them of the price they are expected to pay for making and receiving calls. Customers can opt out from the service if they wish. Customers are able to request more detailed information by means of a voice call or SMS.
  National regulators must monitor and supervise compliance with the regulation. They will monitor developments in wholesale and retail charges for the provision to roaming customers of voice and data communications services, including SMS and MMS.
  The Commission shall review the functioning of the Regulation and report to the European Parliament and the Council no later than 18 months after the date of its entry into force.
  The regulation expires three years after entry into force.”

  Link: http://ec.europa.eu/information_society/activities/roaming/roaming_regulation/index_en.htm

 15. To zavlačenje detalja paketa, sitna slova, kašnjenje izveštaja, neažurnost tekućeg stanja blisko je prevari!
  K’o fol treba im novi informacioni sistem za postpaid! My asss! Što bi sebi kvarili inertni *311#, kad im donosi extra-zaradu! Nego, drago mi je da smo bar skrenuli pažnju drugima, da se ne zeznu kao mi. I u roaming-u obavezno ručno izaberite operatera. Ako signal oslabi, preko automatskog izbora može da vas prebaci na neželjenog operatera.

 16. I mene su nasankali na istu foru – samo sto sam bio u Grckoj.

  Dva ogromna problema:
  1) *311# nije davao tacne informacije (mislim da je kasnio vise dana)
  2) Uspostavljanje konekcije odmah tarifiraju kao 100kb “£$%^&*

  Redovno sam jednom dnevno proveravao mail pomocu Gmail mobile.

  Odrali su me… 🙁

  Nadam se boljoj ponudi konkurencije pa ce mi videti ledja… tesko da cu im ovo zaboraviti. Ali zasad mrka kapa.

  Sve nesto kontam da je ovo neki sitni menadzercic zaduzen za Data konekcije smislio te fore kako bi napravio profit u svom sektoru i kako bi se uvlacio onima gore ni ne shvatajuci kakvu stetu je napravio svojoj kompaniji ukupno…

 17. letovao sam u Crnoj Gori verujte mi, nista od toga sto ste napisali nije tacno. telenorov sam korisnik dugo i nikada,ali nikada nisam imao nikakvih problema sa njegovim uslugama,naprotiv,uvek su mi izlazili u susret za sve sto mi je trebalo. u reklami pise da nema rominga na POZIVE,ne na internet i SMS. i to sve naravno da pise na telenorovom portalu. treba samo procitati.

 18. Meni se problem sa tarifiranjem kb obio o nos pre dve godine. Stanje na računu je par dana bilo isto da bi mi posle nekog vremena stigla poruka da sam zadužen nekih 7000+ dinara i da će mi broj biti isključen, tako da je ta varijanta dosta stara i Telenor ju je samo zadržao. Što i dalje ne skida ljagu sa njihovog imena.

 19. I meni se nesto slicno desilo…
  Bio sam u CG od 10-og do 27-og jula, dakle, u promotivnom periodu.
  Sve vreme sam bio u Promonte mrezi.
  Imao sam 7 poziva, sve ukupno 15 minuta i 37 poruka.
  Navodno je u to vreme vazila nacionalna tarifa 7din/min+PDV.
  Za poruke ne znam cenu.
  Na kraju meseca sam dobio racun 2600 din.
  I jos su mi na racunu uracunati i minuti kada je neko mene zvao, tj. kad sam se javljao na pozive.
  LOPOVI
  LOPOVI
  LOPOVI
  LOPOVI
  LOPOVI
  LOPOVI
  Al’ dobice od mene K***C…
  Ne dam lopovima nista, makar pukao k’o zabac, ali im ne dam.

 20. Eh da, i meni se desilo slicno. U principu ne verujem reklamama na prvu loptu tako da sam detaljno proverio cene usluga u tzv. letnjem romingu. medjutim nisam mogao da dodjem do cene GPRS za promonte jer je bio izuzet iz cenovnika po zonama rominga, vrlo podmuklo. Vec mesec dana sam u perpisci sa polupismenim radnicima Telenora (koji pazi sad kaze da kod nas postoji od 1994. ne pominjuci Mobtel)koji uporno izbegavaju da mi dostave cenovnike usluga za ProMonte i hrvatski VIPnet, posto sam oba koristio tokom leta. I sta se desava VIPnet ima jeftiniji GPRS !!! 1MB 590 din. Tako draggi moji da me je ova prevara Telenora kao prvo kostala kao polugodisnji telefonski racun, onda me je totalno ponizila kao coveka i uspanicila kao potrosaca.
  Predlazem da se obratimo udruzenju za zastitu potrosaca, mozda cemo uspeti bar da upozorimo druge ljude.

 21. Evo i moje price:
  Imamo paket od 5 brojeva, i besplatni su nam razgovori izmedju tih 5 brojeva! Dobio sam info iz Telenora, naravno, da se pozivi naplacuju tako sto onaj ko je u romingu placa 2.90 dinara, a onaj koji zove ne placa nista. I jos, ne placa se po minutu, nego po pozivu. Zapamtite ovo, po pozivu.
  Sada, sve je to tacno, ali… Telenor ima dil sa bosanskom 065 kompanijom(predpostavljam). Kad vas neko zove, ta 065 kompanija preuzima poziv, i preusmerava vas u njihovu mrezu. Tako da ti pricas koliko hoces, znajuci da placas samo 3 din po POZIVU. Naravno, tako jedan poziv ispadne i 700 din, pa i vise… Probao sam da nadjem resenje, tako sto sam stavio izbor mreze manuelan(u pocetku sam video da me preusmerava), ali posle toga agonija se nastavila. Sve dok nisam stavio tacku na pljacku, i setio se da zabranim sva preusmerenja! To obavezno uradite, i nece biti problema.

  Bosanska mreza ima signal u CG, oko Herceg Novog!

  Na kraju, za tih 5 brojeva, stice oko 18.000 dinara racuna. Oni koji su bili u CG placaju roming kao da su u Bosni, a oni koji zovu placaju kao da zovu inostranstvo.
  Pitam se samo kako su se setili za ovo 2,90 din po POZIVU.

  SRAMOTA, LOPOVI!!!!!

 22. Nemam šta da dodam – na žalost, treba poznavati tehnologiju dobro, i mogućnosti, i sprečavati da iskorišćavaju naše neznanje.

  Nije fer, ali je sada izgleda tako; sve dok ne prorade neki drugi mehanizmi (konkurencija, ali prava) koji će ih sprečiti da to rade.

 23. Telenor je nastavio “svetlu tradiciju” Lopovtela…
  Moja firma je sklopila ugovor za GPRS ‘modem’ (koji sadrži zabranu VoIP-a) sa 100Mb saobraćaja za 750 din. mesečno…
  Onda su nam za iskorišćenih 50 Mb ispostavili račun na 123Mb:
  “tarifira se na 10 Kb”
  BAGRA, PREVARANTI, LOPOVI, MUFLJUZI …

 24. Ako je za utehu, to zaokruživanje svi rade (znam da nije, no da malo bude lakše).

  Neverovatno je kako se i strane firme lako primaju na APP model i kako se od 3 “konkurenta” čas posla napravi monolitno tržište okrenuto samo jednom: da nas što više oderu.

 25. APSOLUTNA KRAĐA!!!!!!!!!!!!!!
  Nakon prelaska granice, dobije se poruka: ‘poštovani, cena sms poruke u Promonte mreži je…9din’, itd itd, a ne PRAVO OBAVEŠTENJE o tome koliko staju ‘usluge’ ako nije sklopljen ugovor, što je prava otimačina od strane telenora!!!! i to nije sve, internet koji u Srbiji skida 2din, u CG nabija neznane cifre (oko 10e bez pdv-a), stanje se ne da učitati, kasni, da bi se onda lepo sve dupliralo…a ‘izveštaj o stanju na vašem računu će biti lepo obračunat’!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 26. vi ste jos dobro prosli. meni je za 10 konekcija iako sam proveravala i na kraju meseca pisalo nesto malo vise od 1000din stigao racun od 410 400din. kazu dace mi da platim u rate i da nije do njih vec stranog operatera sto im ne dostavlja podatke na vreme. pa kako im je dostavio na kraju meseca ili sam trebala da ocekujem racun za 6 meseci sa izgovorom da im je tek tad poslat izvestaj. radi se o mts-u. i kome sam se god obratila od ministarstva, televizije, zastita potrosaca niko me nije udostojio ni da mi se obrati. da li neko zna kako se moze platiti ta cifra sa platom od 20 000 i punom kucom dece. zaista bi trebalo da budem madjionicar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.