Hrvati najstariji narod, poreklo od Laponaca i Nemaca?!?

Ponekad se zapitam zaista šta je sa ovim našim Balkanom? Da li ispod nas postoji izvor zračenja gluposti, netrpeljivosti i mazohizma kada smo svi okolo spremni da trošimo dragoceno vreme na gluposti kao što je ova:

Hrvati – najstariji narod u Evropi

Tim, na čijem čelu je hrvatski ministar prosvete i nauke Dragan Primorac, došao je do tog saznanja ispitivanjem genetskog obeležja starog više od 200 vekova. U odnosu na Hrvate, prema analizama, Srbi tog gena imaju više nego duplo manje, zbog čega su različiti od Hrvata koji su, pak, slični Nemcima.

Ono što je utešno je da nemamo samo mi budale za ministre; doduše, sada već bivša ministarka, Ljiljana Čolič je definitivno rekorder u budalaštinama: pokušala je da ubije Darvina i vrati biblijsku teoriju postanja u škole, zatim da postavi Radivoja Papovića kao rektora Univerziteta u Prištini, nimalo simpatičnog lika i bivšeg člana SPS-a , ukinula je engleski jezik u prvom razredu škole a i da malo pootpušta direktore Kosovskog pomoravlja. Hoćete još? Nema problema, pečat koji je bivša ministarka ostavila je poveliki; šta kažete recimo na ukidanje predmeta "Od igračke do računara" (tj. prebacivanje iz redovnog u fakultativni status), jer ekrani previše zrače?

Ako želite detaljniju analizu ovog osnivača DSS-a (nije ni čudo na šta stranka liči kada su joj takvi osnivači), preporučujem članak Teofila Pančića u "Vremenu".

Jasno je meni da je postavljanje važnih ličnosti iz stranke na visoka mesta nagrada kada ta stanka jednom dođe na vlast, ali kada će se te stranke uzeti u pamet, i krenuti da postavljaju pametne i kompetente ljude na tako važna mesta kao što su ministarstva prosvete?

2 thoughts on “Hrvati najstariji narod, poreklo od Laponaca i Nemaca?!?”

  1. Koja vojska nije prosla preko svih balkanskih naroda i pritom omastila brk, ta nije ni usla u raju. I sad tamo neki Primorac priča o laponsko-germanskom porijeklu! Pa taj treba na psihijatriju i to zajedno sa Seseljom u celiju- cisto da razmijene misljenja i, ako je moguće da se porokaju. Sto se mene tice, mama moze da mi vodi direktno porijeklo od Dzingis-Kana, i to je vrlo vjerovatnije nego da sam Laponac.
    A mozda i jesam (ova moja crna kosa je cisto stvar modnog trenda dizajnerice Majke Prirode)!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.