Google Srbija

Google SrbijaIako naslov zvuči dosta “teško” i bombastično, i može da znači svašta 🙂 ovo je samo beleška da je Srbija konačno na Google mapi sveta. Ako odete na zvaničnu Google stranu, http://www.google.com/, biće vam ponuđeno da odete na Google Serbia tj. na http://www.google.co.yu/

Sem ponosa 😉 što smo tu, i očigledno prevedene stranice na ćirilicu, opcije koje su interesantne su pretraga stranica na srpskom kao i pretraga stranica na srpskim serverima – ne znam koji algoritam koriste, ali se Vesic.Org nalazi među ovim stranicama, iako se hostuje kod Dreamhost-a, i na .org domenu je; u samom zaglavlju upita se vidi: meta=cr=countryYU (što dobro prija nama jugonostalgičarima 🙂 )

U svakom slučaju, dobra vest za virtuelni prostor Srbije.

6 thoughts on “Google Srbija”

  1. Molim Vas,posle uredbe RATEL-a da svaki provajder mora, na zahtev državnih organa istima da omogući pristup komunikaciji svakog nlihovog korisnika – čitaj da špijunira svakog ko ide na internet- interesuje me koliko je komunikacija preko G-maila sigurna. Nisam nikakav perverznjak,terorista,pedofil,psihopata – jednostavno ne želim da me neko kontroliše. Rekli bi – ako si čist baš te briga. Jesam čist, ali samo želim da mogu slobodno da mislim i da to delim sa drugima. Molim odgovor i unapred HVALA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.