Google Kalendar

Google KalendarPosle gomile abrova i šuškanja po Mreži, Google je konačno objavio novi dodatak skupu servisa: on-line kalendar (besplatan naravno) – http://www.google.com/calendar/

Za pristup je dovoljan Google nalog (ili GMail nalog); jednom ulogovani možete napraviti vaše kalendare (da, više kalendara) koji će vam biti dostupni svuda. Trenutno su četiri tipa kalendara na raspolaganju:

  • Lični kalendari
  • Javni kalendari (svima dostupni)
  • Prijateljski kalendari (deljeni sa grupom korisnika)
  • Kalendar odmora

Kako sa kalendarom obično ne krećete od nule, postoji podrška za uvoz podataka iz MS Outlook, Apple ICal i Yahoo kalendara, i uvoz iz obične CSV (Comma Separated Values) datoteke.

Integrisan je sa GMail-om, omogućava “pozivanje” učesnika na događaje zapisane u kalendaru, zatim ostavljanje komentara za dati događaj, kao i klasične podsetnike – e-poštom, iskačućim prozorom ili SMS-om (doduše, ne u našim krajevima).

Za sada, posle nekoliko dana korišćenja, servis zaista obećava – preporučujem da ga probate. Ovaj servis je u beti – ne pokušavajte da ga koristite u Operi ;-), ali dobro radi u Firefox i IE browserima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.