Bele i žute strane Telekoma (telefonski imenici)

Nema većeg smaranja od zvanja 988 servisa – em je stalno zauzeto, em komunikacija sa operaterima može da se pokaže kao problematična 😉

Od kada je (davno, davno) Telekom stavio oba telefonska imenika (i fizička i pravna lica) na web, kao pravi ovisnik o Mreži više nisam okrenuo ovaj broj.

No, od čuvenog Na dlanu redizajna Telekom sajta, stvari su postale malko komplikovanije 😐

“Stare” strane za fizička lica su sada postale Bele strane: http://www.belestrane.nadlanu.com/site/ i funkcionalnost je manje-više ostala ista:

Telekom - Bele strane

Možete da tražite po raznim kriterijumima i što je meni bilo važno, možete da preko broja telefona saznate sve druge informacije – najčešće adresu.

No, nove strane za pravna lica su postale Žute strane: http://www.zutestrane.nadlanu.com/site/

Telekom - Žute strane

Po opisu same strane/forme, izgledalo mi je da je tako korisna funkcionalnost kao što je pretraga po broju jednostavno izgubljena 🙁 u korist drugih pretraga (po delatnosti, imenu).

No, nije mi bilo teško, pa sam otišao na “Kontaktirajte nas” stranicu i bez puno nade se požalio zbog ovoga. Na moje zaista veliko iznenađenje (nisam očekivao tako nešto od Telekoma – brz i koristan odgovor), koliko sutra sam dobio uredan odgovor u mail, sa sve detaljima kako ovu formu možete iskoristiti za pretragu po telefonu:

 • U prvo polje unosite pun broj telefona, bez ikakvih razmaka ili drugih znakova
 • U drugo polje unosite pozivni broj grada za koji radite pretragu

i voilla – stara pretraga je tu 🙂

15 thoughts on “Bele i žute strane Telekoma (telefonski imenici)”

 1. Ja licno mislim da je mnogo tacnije i bolje na :zutestrane.co.yu
  Njihov info centar -Yellow Pages – Zute Strane 011 30 40 300 je uzivo sa ljudima i ne placa se! Imaju preporuke, pohvale i primedbe za svaku firmu. Probajte SUPER su!!!

 2. 🙂 Nema problema, ostaviću reklamu, ali daleko da su _tako_ dobri.

  Fokusirani su na Beograd, a sve specifičnosti našeg jezika (da li je “Arandjelovac” ili “Aranđelovac”?) prosto nisu ispoštovane.

  Konkurencija je dobra, definitivno; da oba sajta trebaju da se trude, i to je tačno.

 3. uporno me neko zove na mobilni sa broja 016247500 ali takvog broja u imeniku telekoma ne postoji! ciji je to broj i zasto ga nema u imeniku?

 4. neko me uznemirava na fixni br sa ovog br 025827821 kako da ga lakse nadjem u imeniku.Pokusala sam sve al bez nade,molim vas pomozite mi.

 5. Vratite molim vas stari nacin trazenja telefona,
  novi nacin je nepogodan , i zaista muci katastrofalno

  M

 6. Neko često zove sa broja 036/5110412 a kad se javim prekine vezu.To je Kraljevo ali u tel. imeniku piše da taj broj ne postoji. Kako da saznam ko je?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.