Balkanski špijun odstupio!

Balkanski špijun odstupio!Ponekad se čuda zaista dešavaju; ponekad se čak i u našoj Srbiji normalne stvari kao što su reakcije Zaštitnika građana Saše Jankovića i Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića, Odbora Skupštine Srbije za sprečavanje sukoba interesa, Specijalnog tužioca za visokotehnološki kriminal, Asocijacije nezavisnih elektronskih medija, oba najveća druženja novinara Srbije (NUNS i UNS) i naravno svih nas, uvažavaju i sama čuda dešavaju: RATEL je odustao od svog vrlo problematičnog dokumenta.

Sada čak i dušebrižnici (pogledaj komentare) mogu da odahnu i da prihvate da taj dokument ipak nije bio bezazleni spisak tehničkih zahteva i da takve stvari treba sprečiti.

Posao nije gotov – predlog nove verzije dokumenta će biti stavljen na javnu raspravu čim se usvoji novi Zakon o zaštiti podataka o ličnosti – ako možete, učestvujte u njoj.

Idemo dalje.

(Citat “ukraden” sa http://www.internodium.org/node/2969)

3 thoughts on “Balkanski špijun odstupio!”

  1. Yeah! Nešto u tom stilu sam i ja napisao kod mene! Moram priznati da me više raduje činjenica da je jedna građanska inicijativa urodila plodom nego to što je dokument povučen, mada to naravno nije ništa manje bitno!

  2. Mene raduju obe stvari: to što je jedan sulud dokument ukinut, i to što građanska inicijativa polako dobija na snazi.

    Možda je ovo samo izuzetak, sticaj srećnih okolnosti, ali je definitivno podstrek da pažljivo posmatramo naše društvo i kritikujemo/radimo protiv svega što je evidentno loše – samo tako će biti bolje.

  3. Meni je prosto neverovatno posmatrati ceo tok događaja – počelo je na netu, internodijum, blogovi, forumi, pa onda tek blic i drugi štampani mediji, pa na kraju b92 i razne političke strukture i udruženja profesionalaca. Skoro pa demokratija na delu 🙂

    (btw, backlink i tako to…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.