Elegantno podmetanje (Apple / Vista)

Apple / VistaJa znam da je Apple ikona novog pokreta “sve za korisnike, elegantno, radeće, sve o korisnicima po odgovarajućoj paprenoj ceni” i da je vrlo prestižno imati poslednji IPod, da je najveća tehnološka vest ove godine IPhone, da sem MacBook Pro ne postoji mašina dostojna vas 😉 ali ponekad (i pored toga što ga Microsoft jako boli i što je u ratu sve dozvoljeno) preteruju:

“Apple upozorava korisnike da ne žure sa instalacijom Viste jer Vista može oštetiti (?!?!) Ipod, onemogućiti slušanje novokupljenih pesama i izazvati probleme sa kalendarom i kontaktima na Ipodu”

Na prvo čitanje, da li vam ovo zvuči kao problem sa novi operativnim sistemom (Vista) ili problem sa Apple Itunes programom? Običnom korisniku izgleda kao da je to napad Viste na njegov dragi MP3 plejer, a ne bezobrazluk od Apple-ta kojim pokriva činjenicu da dve godine dostupnosti beta verzije Viste, da dva meseca dostupnosti finalne verzije Viste nisu bili dovoljni da sredi bloatware Itunes program tako da normalno radi pod novim operativnim sistemom i time zaštiti investiciju svojih kupaca.

Možda je korisno, ali svakako nije elegantno … Makar to radio i Apple.

8 thoughts on “Elegantno podmetanje (Apple / Vista)”

 1. Jedno od čestih pitanja je: “Sad kad je izašla Vista i treba mi novi komp da li da se uopšte smaram sa PC-jem ili jednostavnom kupim Maca?” Razlika u ceni između adekvatnih Mac i PC mašina više nije velika (posebno u USA) tako da cena više nije showstopper za prelazak na Mac.

  Apple ovim mutnim radnjama (ipak su imali par godina da reše probleme kao što si rekao) samo daje ljudima razlog više da izaberu opciju dva.

  Jbg, velike kompanije se igraju. Ko je rekao da igra mora da bude 100% fer?

 2. Huh, nisam baš siguran da “nije velika”. Cena PC-a kod Dell-a sa Vistom i odgovarajućeg Mac-a (desktop) sa OS/X: Mac je jedno 35% skuplji – meni to ne izgleda zanemarljivo.

  Niko ne kaže da mora da bude fer, znam da nije 😉 Prosto su me malo smorili; umesto poštenog:

  “ITunes nije kompatibilan sa Vistom; sačekajte novu verziju ITunes”

  igra se gornja igra. A ovamo su med i mleko 😉

 3. Gde bre med i mleko, to je kompanija kojoj je cilj da drži dominantno mesto na tržištu. K’o i svim ostalim kompanijama. :))

  Sada je još procurilo da VMWare ima beta verziju Fusiona koja izvršava DirectX igre. Za sada još uvek DirectX 8, ali za finalnu verziju VMWare developer naveo da pikiraju na DirectX 9, tj. na Aero podršku.

  Kupiš Mac, uturiš 3GB RAMa i imaš oba operativna sistema, rade k’o zmaj. 😉

 4. Koji đavo će vam Vista na Macu? Plaćate dakle Mac i OSX, pa onda još Vistu? Šta ste to dobili tom kombinacijom? Ništa, praktično. Kupite jednostavno PC sa Vistom i kraj priče.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.