A ti bi i informaciju?

Već sam opisivao ovde “iskustva” ili iskustva 😐 sa našim državnim kablovskim operaterom, PTT KDS.

Malopre na starom postu dobih sledeći komentar i informaciju:

Poštovani korisnici,
obaveštavamo vas da PTT KDS u svoju ponudu uvodi novi servis – DIGITALNU TELEVIZIJU. Od 31.03.2009. godine u okviru digitalne televizije PTT KDS-a možete da pratite najkvalitetnije svetske kanale, kao što su: HBO, National Geographic Wild, Discovery Science, MTV Hits, Extreme Sports, Private Spice, kao i mnoge druge.
Sve informacije o ovom servisu (instalacija, vrste i cene paketa) možete saznati na telefonima

Zaprepašćen, u neverici, okrenem info kanal, kad i tamo informacija i tamo još kaže:

možete saznati na info kanalu, našem sajtu http://www.kds.rs ili telefonima 011/3615-704; 011/3064-167 (radnim danima od 08:00 do 16:00)

Sačekam da se izvrti ceo krug informacija na info kanalu – ništa. Ok, nije problem, uključim računar i prošetam se do http://www.kds.rs (jedan od najnepreglednijih i najnefunkcionalnijih sajtova i pri tom korisnički neprijateljski nastrojen).

Imam šta i da vidim: na sajtu me upućuju na gornje telefone 😐

Džaba tehnika i tehnologija, džaba 30 minuta vremena da se ukuca stranica na sajtu i svime učini dostupnim informacija o paketima, načinu nabavke, cenama … telefon bato, pa zovi kao pre 20 godina kada interneta nije ni bilo.

P.S. I opet su povećali cenu na 684,00 dinara (oni to zovu “usklađivanje” – sa čim li je usklađuju, da mi je znati)

P.P.S. Što se tiče komentara o “kvalitetu” sajta, mali primer:

  • odete na http://www.kds.rs
  • kliknete na Detaljnije o vesti i on vas odvede na http://www.kds.co.rs/usluge/Usluge-PayTV.asp
  • znate li gde vodi klik na znak gore levo? Pa naravno, na http://www.kds.co.yu/ i to samo ako niste “zašli” u sajt, inače dobijete grešku

Sramota.

6 thoughts on “A ti bi i informaciju?”

  1. Ovo je bio osnovni razlog zbog kojeg sam posle preseljenja u novi stan između KDS-a i IKOM-a izabrao ove druge. Čak sam i imao više strpljenja i zvao gore navedene telefone pokušavajući da dobijem informacije o Internet paketima, ali bezuspešno.

  2. Zvao sam KDS. Kazu da ce u toku danasnjeg ili sutrasnjeg dana da im dodje covek iz centrale (PTT) da im odradi azuriranje sajta informacijama o digitalnoj TV. Nisam hteo da mi diktiraju sadrzaje paketa i cenovnik preko telefona jer bi to trajalo prilicno dugo, a i volim da procitam gde lepo pise “crno na belo”. Inace, ovo je prvi put u poslednje trie godine da ih zovem telefonom, a da se neko udostojio da podigne slusalicu.

  3. U a mi sto placamo SBB se jos zalimo na sve i svasta, sad pogledah KDS sajt 😀 – stvarno je ocajan, al znas sta barem postoji :D.

    Svidja mi se i banner bez slova Č ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.